Σεμινάρια

Για το γράψιμο και την επαγγελματική ανάπτυξη
 

Εργαστήρια blogging

Μπορεί να μ’ έχεις ακούσει/διαβάσει να λέω ότι το blogging μου άλλαξε τη ζωή (και τη δουλειά, φυσικά, πρώτα απ’ οτιδήποτε άλλο). Τα έχω γράψει κι εδώ. Κι ο Austin Kleon τα λέει εδώ. Γι’ αυτό και χαίρομαι όταν έχω την ευκαιρία να βοηθήσω κάποιον να ξεκινήσει το blogging ή να γίνει καλύτερος σε αυτό. Στα ομαδικά και ατομικά μαθήματα που παραδίδω:

  • Υποστηρίζω ήδη ενεργούς bloggers που θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω το blog τους ή/και τον τρόπο που γράφουν σε αυτό.
  • Συνεργάζομαι με επιχειρήσεις που θέλουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, ώστε να στήσει ή να αναπτύξει με μεγαλύτερη επιτυχία το περιεχόμενο του εταιρικού τους site ή blog. Σε μια εποχή που το περιεχόμενο στο ίντερνετ αποδεικνύεται θησαυρός, η απαρίθμηση των υπηρεσιών/προϊόντων μιας επιχείρησης στο site της δεν αρκεί για να φέρει αποτελέσματα.
  • Αν θέλεις κι εσύ να φτιάξεις ένα site ή blog, έχω να σου συστήσω τα εξαιρετικά προγράμματα της Άσπας Τσαμαδή, που θα σε πάνε βήμα-βήμα ως τη δική σου ιστοσελίδα.

Εργαστήρια ανάπτυξης ή βελτίωσης επαγγελματικής εικόνας μέσω του ίντερνετ

Έχεις γκουγκλάρει ποτέ τον εαυτό σου; Τι εικόνα αποκομίζουν για σένα και για τη δουλειά σου οι υποψήφιοι εργοδότες ή πελάτες ή συνεργάτες που αναζητούν το όνομά σου στο ίντερνετ; Πώς μπορείς να βελτιώσεις την επαγγελματική σου εικόνα στο ίντερνετ, να διορθώσεις τυχόν λάθη που ίσως έχεις κάνει στο παρελθόν (και τα βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου) και να αξιοποιήσεις τοις δυνατότητες των social media για να προωθήσεις τη δουλειά σου, να βρεις μια θέση εργασίας ή να αναπτύξεις το επαγγελματικό σου δίκτυο; Τις απαντήσεις μπορούμε να τις βρούμε μαζί, ατομικά ή σε ομάδες. Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για εφήβους που ενδιαφέρονται να μάθουν για το πώς, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν σήμερα το διαδίκτυο, μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική επαγγελματική (και όχι μόνο) ζωή τους.

Ενδιαφέρεσαι για κάποιο εργαστήριο;

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι σχετικά με τα σεμινάρια;

 

Μερικά πράγματα που έχω γράψει για το blogging

Hard things #25 | Δεσποινίς διευθυντής Σάννα

Hard things #25 | Δεσποινίς διευθυντής Σάννα

58 χρόνια μετά από το “Δεσποινίς Διευθυντής”, η ανικανότητά μας να αναγνωρίζουμε τα διπλά στάνταρντ που επιβάλλουμε στους ανθρώπους ανάλογα με το φύλο τους δεν είναι πλέον αστεία.

Hard things #22 | Υπάρχει στην Ελλάδα δεοντολογία για την πρόληψη της αυτοκτονίας;

Hard things #22 | Υπάρχει στην Ελλάδα δεοντολογία για την πρόληψη της αυτοκτονίας;

Δεν θα έπρεπε να έχουν αλλάξει, λοιπόν, τα πράγματα από το 2014 μέχρι σήμερα; Δεν θα έπρεπε κείμενα όπως αυτό που δημοσίευσε χθες η Lifo για την παρουσίαση του Νεοελληνικού Μουσείου Αυτοχειρίας να έχουν διορθωθεί/βελτιωθεί/κοπεί σε κάποιο στάδιο της εκδοτικής διαδικασίας;

Hard things #21 | Ενοχη

Hard things #21 | Ενοχη

Σε ένα άρθρο περιοδικού κάπου εδώ θα ξεκινούσα να γράφω πόσα πράγματα κάνω όντως σωστά και θα κλείναμε γλυκά με κάποιο quote του Γουίνικοτ για την «αρκετά καλή μαμά». Αλλά σήμερα δεν νιώθω ότι κάνω τίποτα σωστά και αυτό δεν είναι καν ένα αρκετά καλό άρθρο.

Hard things #20 | Τα λάθη που δεν γίνονται

Hard things #20 | Τα λάθη που δεν γίνονται

Ανάμεσα στα πράγματα που γίνονται και τα κατακρίνουμε, υπάρχουν και μερικά πράγματα που δεν γίνονται (επειδή δεν έπρεπε να γίνουν) αλλά δεν τα μαθαίνουμε ή δεν τα προσέχουμε αρκετά για να τα επικροτήσουμε.

Hard Things #19 | Η Σιμόν και τα αξιοθαύμαστα πρότυπα των παιδιών μας

Hard Things #19 | Η Σιμόν και τα αξιοθαύμαστα πρότυπα των παιδιών μας

Η Ναόμι, ο Γιάννης και η Σιμόν, οι Νορβηγίδες χαντμπολίστριες, οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι επαναπροσδιορίζουν κάθε μέρα το τι σημαίνει επαγγελματισμός, επιτυχία, δημόσια έκθεση, συμπερίληψη και δικαιοσύνη, είναι τα πρότυπα των παιδιών μας.

Hard things #18 | Τριάντα και πολύ

Hard things #18 | Τριάντα και πολύ

Η Αλεξάνδρα μου πήρε συνέντευξη και με ρώτησε “γιατί οι γυναίκες βρίσκουν τον εαυτό τους μετά τα 30;”. Χρειάστηκε να σκεφτώ πριν της απαντήσω και συνέχισα να σκέφτομαι και αφού της απάντησα.

10+5 πράγματα από μένα (και από τον Γιάννη)

10+5 πράγματα από μένα (και από τον Γιάννη)

Ο Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, web designer της καρδιάς μας, που στέλνει αυτό το εξαιρετικό νιουζλέτερ, μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στη στήλη του “5 πράγματα”, στην οποία ζητά προτάσεις ψυχαγωγίας, πειραματισμού και μάθησης από φίλους και φίλες, συνεργάτες και συνεργάτιδες -έχω ανακαλύψει διαμάντια από εκεί.

Newsletter

Ενημερώσεις, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!