Σεμινάρια

Για το γράψιμο και την επαγγελματική ανάπτυξη
 

Εργαστήρια blogging

Μπορεί να μ’ έχεις ακούσει/διαβάσει να λέω ότι το blogging μου άλλαξε τη ζωή (και τη δουλειά, φυσικά, πρώτα απ’ οτιδήποτε άλλο). Τα έχω γράψει κι εδώ. Κι ο Austin Kleon τα λέει εδώ. Γι’ αυτό και χαίρομαι όταν έχω την ευκαιρία να βοηθήσω κάποιον να ξεκινήσει το blogging ή να γίνει καλύτερος σε αυτό. Στα ομαδικά και ατομικά μαθήματα που παραδίδω:

  • Υποστηρίζω ήδη ενεργούς bloggers που θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω το blog τους ή/και τον τρόπο που γράφουν σε αυτό.
  • Συνεργάζομαι με επιχειρήσεις που θέλουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, ώστε να στήσει ή να αναπτύξει με μεγαλύτερη επιτυχία το περιεχόμενο του εταιρικού τους site ή blog. Σε μια εποχή που το περιεχόμενο στο ίντερνετ αποδεικνύεται θησαυρός, η απαρίθμηση των υπηρεσιών/προϊόντων μιας επιχείρησης στο site της δεν αρκεί για να φέρει αποτελέσματα.
  • Αν θέλεις κι εσύ να φτιάξεις ένα site ή blog, έχω να σου συστήσω τα εξαιρετικά προγράμματα της Άσπας Τσαμαδή, που θα σε πάνε βήμα-βήμα ως τη δική σου ιστοσελίδα.

Εργαστήρια ανάπτυξης ή βελτίωσης επαγγελματικής εικόνας μέσω του ίντερνετ

Έχεις γκουγκλάρει ποτέ τον εαυτό σου; Τι εικόνα αποκομίζουν για σένα και για τη δουλειά σου οι υποψήφιοι εργοδότες ή πελάτες ή συνεργάτες που αναζητούν το όνομά σου στο ίντερνετ; Πώς μπορείς να βελτιώσεις την επαγγελματική σου εικόνα στο ίντερνετ, να διορθώσεις τυχόν λάθη που ίσως έχεις κάνει στο παρελθόν (και τα βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου) και να αξιοποιήσεις τοις δυνατότητες των social media για να προωθήσεις τη δουλειά σου, να βρεις μια θέση εργασίας ή να αναπτύξεις το επαγγελματικό σου δίκτυο; Τις απαντήσεις μπορούμε να τις βρούμε μαζί, ατομικά ή σε ομάδες. Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για εφήβους που ενδιαφέρονται να μάθουν για το πώς, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν σήμερα το διαδίκτυο, μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική επαγγελματική (και όχι μόνο) ζωή τους.

Ενδιαφέρεσαι για κάποιο εργαστήριο;

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι σχετικά με τα σεμινάρια;

 

Μερικά πράγματα που έχω γράψει για το blogging

Hard Things #30 | You don’t know whom you don’t know

Hard Things #30 | You don’t know whom you don’t know

Η ικανότητά μας να αποσυρόμαστε νοητικά και συναισθηματικά και να παίρνουμε τις αποστάσεις μας από αυτά που θα έπρεπε να μας συνταράζουν και να μας αλλάζουν, μηδενίζεται όταν έχουμε μοιραστεί τα όνειρά μας με τους ανθρώπους που τα ζουν.

Hard Things #28 | Η πιο άβολη στιγμή στην Αμερική ήταν η πιο σημαντική

Hard Things #28 | Η πιο άβολη στιγμή στην Αμερική ήταν η πιο σημαντική

Μέσα στην αίσθηση ενός “παγκοσμιοποιημένου” πολιτισμού, που μπατάρει εμφανώς προς τη δική μας πλευρά του κόσμου, έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι αυτά είναι καθολικά τα ιδανικά της θηλυκότητας -ίσως και της ανθρώπινης φύσης- και πως οτιδήποτε ξεφυτρώνει στον αντίποδα είναι στην καλύτερη περίπτωση εξωτικό, αλλά συνήθως υπερβολικό, κιτς, αντιαισθητικό και κατακριτέο. 

Hard Things #27 | Η πιο δύσκολη στιγμή στην Αμερική ήταν η πιο σημαντική

Hard Things #27 | Η πιο δύσκολη στιγμή στην Αμερική ήταν η πιο σημαντική

Έφτασα στην Ουάσινγκτον στις 16 Ιουλίου του 2022 και μόλις σήμερα, 29 Δεκεμβρίου του 2022 (ευτυχώς) κατάφερα να βάλω σε γραμμένες λέξεις τρία από τα πιο σημαντικά μαθήματα που πήρα μαζί μου επιστρέφοντας, Αύγουστο πια, στην Ελλάδα

Hard things #26 | Over my dead body

Hard things #26 | Over my dead body

Πώς άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε τον θάνατο μέσα στην πανδημία; Και γενικά, πώς έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε τον θάνατο στην πορεία της ζωής σας;

Hard things #22 | Υπάρχει στην Ελλάδα δεοντολογία για την πρόληψη της αυτοκτονίας;

Hard things #22 | Υπάρχει στην Ελλάδα δεοντολογία για την πρόληψη της αυτοκτονίας;

Δεν θα έπρεπε να έχουν αλλάξει, λοιπόν, τα πράγματα από το 2014 μέχρι σήμερα; Δεν θα έπρεπε κείμενα όπως αυτό που δημοσίευσε χθες η Lifo για την παρουσίαση του Νεοελληνικού Μουσείου Αυτοχειρίας να έχουν διορθωθεί/βελτιωθεί/κοπεί σε κάποιο στάδιο της εκδοτικής διαδικασίας;

Hard things #21 | Ενοχη

Hard things #21 | Ενοχη

Σε ένα άρθρο περιοδικού κάπου εδώ θα ξεκινούσα να γράφω πόσα πράγματα κάνω όντως σωστά και θα κλείναμε γλυκά με κάποιο quote του Γουίνικοτ για την «αρκετά καλή μαμά». Αλλά σήμερα δεν νιώθω ότι κάνω τίποτα σωστά και αυτό δεν είναι καν ένα αρκετά καλό άρθρο.

Newsletter

Ενημερώσεις, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!