Στέλλα ΚάσδαγληΕίμαι η Στέλλα Κάσδαγλη και είμαι συγγραφέας, δημοσιογράφος, μπλόγκερ, μεταφράστρια και μερικά ακόμα, που καμιά φορά φαντάζουν τελείως παράταιρα, καμιά φορά γίνονται ένα.

Είμαι συνιδρύτρια της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm.

Είμαι επίσης συνιδρύτρια του Women On Top και του Mentorkids, δύο δικτύων για την επαγγελματική ανάπτυξη και τον προσανατολισμό των γυναικών και των εφήβων, αντίστοιχα.

Με άλλες λέξεις: δουλεύω με όλες μου τις ιδιότητες για να εξηγώ πράγματα που μου φαίνονται σημαντικά και για να φέρνω σε επαφή ανθρώπους που μπορούν να αλληλοϋποστηριχθούν, ώστε να κάνουν τη ζωή τους πιο γεμάτη και να αντιμετωπίσουν με εμπιστοσύνη τις προκλήσεις  που συναντούν. Πιο ειδικά, με ενδιαφέρει η ισότητα των γυναικών και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν, μεγαλώνοντας, να κατακτήσουν ή να προστατεύσουν την ελευθερία που πολλές φορές στερούνται.

Τελείωσα (ένας θεός ξέρει πώς) τη Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και πήρα το μεταπτυχιακό μου στα Media, από το University of East London, γράφοντας για το πώς προσαρμόζονται τα διεθνή περιοδικά στις τοπικές τους εκδόσεις. Στο μεταξύ και στη συνέχεια, δούλεψα για 11 περίπου χρόνια στο περιοδικό Cosmopolitan (ως μεταφράστρια, συντάκτρια, αρχισυντάκτρια και διευθύντρια σύνταξης -το πρώτο μου άρθρο ήταν το Αλφαβητάρι του πρωτοετούς, όχι, φαντάσου). Για δύο περίπου χρόνια, δούλεψα παράλληλα και στο Global, το ένθετο της εφημερίδας Το Ποντίκι για τη διεθνή ειδησεογραφία. Οι δύο αυτές δουλειές μου έμαθαν τα περισσότερα πράγματα που ξέρω για τα έντυπα, τα ξενύχτια και τις φανταστικές ομάδες. Κυρίως, για το πώς μπορείς να μιλήσεις για δύσκολα θέματα με τρόπο που να σε ακούσουν πολλοί. Γι’ αυτόν κυρίως το λόγο ξεκίνησα να γράφω -κυρίως νοερά, περπατώντας στο δρόμο- και να μιλάω -σε κοινό, με λίγο τρακ, πάντα- για χρήσιμα πράγματα που έχω μάθει και θέλω να μοιραστώ: για τις διατροφικές διαταραχές, για τους καταπιεστικούς μύθους γύρω από την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, για το πώς οι γυναίκες μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής μας, για τα βιβλία, για το τρέξιμο, για την πολιτική της τροφής, για τη βία κατά των γυναικών, για το πώς οι έφηβοι μπορούν να επιλέξουν πιο συνειδητά τι στ’ αλήθεια θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Γι’ αυτά και για άλλα, μπορείς να με βρεις στο Facebook, στο Twitter, στο LinkedIn, στο Instagram και στο Delicious. Ή να μου στείλεις email, θα χαρώ.

Newsletter

Νέα, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!