Είμαι συγγραφέας, μεταφράστρια και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top, για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία.

Ως συνιδρύτρια του Women On Top, σχεδιάζω και υλοποιώ προγράμματα που υποστηρίζουν τις γυναίκες να επιτύχουν τους επαγγελματικούς και δημιουργικούς τους στόχους, και συμβάλλουν στη σταδιακή του κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού και εργασιακού πλαισίου που τις περιβάλλει -με στόχο πάντα την ισότητα και την ενδυνάμωσή τους.

Χρησιμοποιώ επίσης όλες μου τις ιδιότητες για να εξηγώ όσο καλύτερα μπορώ πράγματα που μου φαίνονται σημαντικά -κυρίως πράγματα που έχουν να κάνουν με την ισότητα, με την εκπαίδευση των παιδιών και των εφήβων, με τη φιλαναγνωσία, με τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουμε όλοι μας μέσα από τα νέα ψηφιακά μέσα (που, μεταξύ μας, δεν είναι και τόσο νέα πια). Δουλεύω επίσης για να φέρνω σε επαφή ανθρώπους που μπορούν να αλληλοϋποστηριχθούν και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με εμπιστοσύνη τις προκλήσεις  που συναντούν.

Τελείωσα (ένας θεός ξέρει πώς) τη Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και πήρα το μεταπτυχιακό μου στα Media από το University of East London, γράφοντας για το πώς προσαρμόζονται τα διεθνή περιοδικά στις τοπικές τους εκδόσεις. Τότε ήθελα να δουλέψω στη διαφήμιση. Τώρα χαίρομαι που άλλαξα εγκαίρως γνώμη.

Στο μεταξύ και στη συνέχεια, δούλεψα για 11 χρόνια στο περιοδικό Cosmopolitan (ως μεταφράστρια, συντάκτρια, αρχισυντάκτρια και διευθύντρια σύνταξης -το πρώτο μου άρθρο ήταν το Αλφαβητάρι του πρωτοετούς). Για δύο περίπου χρόνια, δούλεψα παράλληλα και στο Global, το ένθετο της εφημερίδας Το Ποντίκι για τη διεθνή ειδησεογραφία. Οι δύο αυτές δουλειές μου έμαθαν τα περισσότερα πράγματα που ξέρω για τα έντυπα, τα ξενύχτια και τις φανταστικές ομάδες. Κυρίως, για το πώς μπορεί κανείς να μιλήσεις για δύσκολα θέματα με τρόπο που να σε ακούσουν πολλοί.

Γι’ αυτόν κυρίως το λόγο ξεκίνησα να γράφω -κυρίως νοερά, περπατώντας στο δρόμο- και να μιλάω σε κοινό -με λίγο τρακ πάντα- για χρήσιμα πράγματα που έχω μάθει και θέλω να μοιραστώ: για τις διατροφικές διαταραχές, για τους καταπιεστικούς μύθους γύρω από την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, για το πώς η δουλειά είναι απαραίτητο (αλλά και προβληματικό) σημείο για την ισότητα των γυναικών, για τα βιβλία, για το τρέξιμο, για την πολιτική της τροφής, για τη βία, για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν πιο συνειδητά τι στ’ αλήθεια θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Αυτή την περίοδο γράφω ένα βιβλίο για εφήβους, με ιστορίες σημαντικών γυναικών απ’ όλο τον κόσμο, και κρατάω σημειώσεις για τα τέσσερα επόμενα βιβλία. Εξακολουθώ να θέλω να δουλέψω στην ?What if!, στο παλιό Vanity Fair και σ’ ένα νησί, από ένα σπίτι με θέα. Μου αρέσει να διαβάζω ρεπορτάζ ερευνητικής δημοσιογραφίας, τα άρθρα του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, τα newsletters του Austin Kleon, τη Hiro Boga, το Over The Place και το The Broadsheet.

Γι’ αυτά και για άλλα, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, στο Twitter, στο LinkedIn, στο Instagram και στο Medium.

Μπορείτε επίσης να δείτε τι διαβάζω εδώ.

Και να διαβάσετε μαζί μας ένα διαφορετικό βιβλίο κάθε μήνα, στο Bookworm, τη λέσχη ανάγνωσης, που φτιάξαμε μαζί με τον Θοδωρή τον Ιούνιο του 2014. Έτσι, επειδή σκεφτήκαμε πως πολλοί άνθρωποι χρειάζονται μια παρακίνηση και μια παρέα που θα τους προτείνει ωραία βιβλία και θα είναι εκεί για να τα συζητάνε μετά.

Ή να μου στείλετε email, θα χαρώ.

Newsletter

Ενημερώσεις, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!