Υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη λέσχη ανάγνωσης στην Ελλάδα από το Bookworm; Δύσκολο, αλλά δεν έχει τόση σημασία.
Σημασία έχει ότι μέσα στα 8 χρόνια που το Bookworm διάβασε, συναντήθηκε, συζήτησε, έγραψε, μοιράστηκε και δέθηκε, μάθαμε πάρα πολλά, γνωριστήκαμε με τόσους και τόσες από εσάς, και ανοίξαμε βιβλία που διαφορετικά μπορεί να μην ανοίγαμε ποτέ.
Μια από τις στιγμές της μεγαλύτερης υπερηφάνειας για μένα ήταν σήμερα, όταν βλέποντας το αριστοτεχνικό βίντεο του Θοδωρή για το 100ο μας βιβλίο, συνειδητοποίησα πως έχουμε διαβάσει βιβλία από τις χώρες των περισσότερων από τις 20 γυναίκες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μαζί μου στο πολυεθνικό λεωφορείο του #ivlp2022.
Αυτόν τον μήνα το Bookworm κλείνει τον τωρινό κύκλο του για να ξεκουραστεί -ίσως αργότερα ανοίξει κάποιον άλλον. Εμείς θα το αγαπάμε και θα σας αγαπάμε πάντα.
Κι εμείς σας αγαπάμε! Και για τα βιβλία.