Πριν από ένα χρόνο ακριβώς συμμετείχα ως ομιλήτρια σε ένα από τα webinars της σειράς “Real Skills for Scientists” που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης -και ένιωθα σαν ψάρι έξω από το νερό.

Άκουγα να μιλάνε πριν από εμένα άνθρωποι με φοβερά αξιόλογες ακαδημαϊκές πορείες, με σημαντικό έργο, με γνώσεις που δεν πλησίασα ποτέ ούτε στο ένα χιλιόμετρο. Μοιράστηκα στο τέλος και τη δική μου ιστορία, με το disclaimer ότι η πρώτη μου δουλειά ήταν να μεταφράζω Άρλεκιν, αλλά για πολύ καιρό είχα την ενοχλητική αίσθηση ότι η συμμετοχή μου σ’ εκείνο το εξαιρετικό πάνελ δεν είχε προσθέσει τίποτα στην εμπειρία κανενός και καμίας.

Προχθές, σε μια φανταστική βραδιά με μια στενή ομάδα συνεργατιδών του Women On Top, μια από τις υπέροχες εθελόντριές μας μου είπε ότι έχει αυτή την ομιλία στο repeat γιατί της έδωσε μια άλλη οπτική σε σχέση με το πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα στη ζωή μας, όποιο κι αν είναι το πτυχίο μας ή οι προσδοκίες που έχουμε εμείς ή η οικογένειά μας για το επαγγελματικό μας μέλλον. Και την ευχαριστώ γιατί μου θύμισε ότι αυτό είναι ένα πραγματικά πολύτιμο skill για επιστήμονες, επιστημόνισσες και όλους τους ζωντανούς ανθρώπους.

Newsletter

Ενημερώσεις, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!