Δεν ήταν εύκολη δουλειά: ήταν μια άσκηση πολλών εκατοντάδων σελίδων μετάφρασης, ενδοσκόπησης, πειθαρχίας και μάθησης, που κράτησε 7 μήνες και περιλάμβανε το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου, μία γέννα και τους πρώτους τρεις μήνες ζωής της δεύτερης κόρης μου (ναι, ως ελεύθερη επαγγελματίας πήρα άδεια μόλις 15 ημερών).

Όμως τώρα που το The Baby Book βρίσκεται επιτέλους στα βιβλιοπωλεία, χαίρομαι πολύ που το μετέφρασα, όχι μόνο για τα όσα έμαθα, αμφιβήτησα και αναθεώρησα εγώ, αλλά και για όσα θα έχουν την ευκαιρία να βρουν συγκεντρωμένα, σε ένα βιβλίο, κι άλλοι νέοι γονείς.

[Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα εδώ.]

Το “The Baby Book” δεν είναι ένα απλό εγχειρίδιο εγκυμοσύνης και ανατροφής, είναι η καταγραφή μιας ολόκληρης (και αρκετά συγκεκριμένης, όσο κι αν οι συγγραφείς του υποστηρίζουν το αντίθετο) φιλοσοφίας γύρω από τη γονεϊκότητα και το μεγάλωμα των μικρών μωρών. Ξεδιπλώνει σε πολλές σελίδες ορισμένες βασικές αρχές της ανατροφής ισχυρού δεσμού (attachment parenting, μιας προσέγγισης που εστιάζει στη σημασία της σύνδεσης του γονιού με το μωρό) και παρότι μπορεί ανά σημεία να ξεπερνά τις γραμμές του ρεαλισμού, σε σχέση με την πραγματικότητα των νέων γονιών, ή να γέρνει προς μια συντηρητική θεώρηση της μητρότητας και της οικογενειακής ζωής, ωστόσο περιέχει ένα μεγάλο πλούτο πληροφοριών φροντίδας και υγείας, που μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετικά χρήσιμες σε γονείς που ήδη κλίνουν προς τη συγκεκριμένη προσέγγιση ανατροφής.

Συνδυάζοντας την ιατρική τους γνώση με την εκτενή και πολυετή εμπειρία τους ως γονείς 8 (!) παιδιών, ο δρ. Wiliiam Sears και η Martha Sears παρουσιάζουν τη σύγχρονη «βίβλο των μωρών», εστιάζοντας στις βασικές ανάγκες των μωρών (φαγητό, ύπνο, ανάπτυξη και φροντίδα) και δίνοντας επίσης, στο τέλος του βιβλίου, μια μικρή εγκυκλοπαίδεια συμπτωμάτων και συνηθισμένων προβλημάτων υγείας που μπορεί να παρουσιάσει ένα μωρό (μετά από αυτό, παίζει και να μπορείτε να αναγνωρίσετε το βήχα του συγκυτιακού ιού πριν καν πάρετε τηλέφωνο τον γιατρό σας).

Μη σας πω περισσότερα εγώ. Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου, με τρόπους για να κοιμίσετε ένα μικρό μωρό, κι ύστερα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο απευθείας από το site του Κάκτου και να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ για να πάρετε μέρος στην κλήρωση που θα κάνουμε την Παρασκευή 10/4, για 2 δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου που θα αποσταλούν ταχυδρομικά στους νικητές και τις νικήτριες.

UPDATE: Η κλήρωση για τα δύο αντίτυπα του βιβλίου πραγματοποιήθηκε σημερα και οι νικήτριες είναι η Α. Μπάση και η Στ. Καλιαμπάκου. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συμμετοχή.

Newsletter

Ενημερώσεις, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!