(Περσινό, το ξέρω, αλλά) παραμονές μιας άλλης παγκόσμιας μέρας που έχει σχέση με τις γυναίκες, έχω να πω αυτά (που δεν έχουν όλα σχέση με το συντακτικό του πράγματος):

  • Η “βία των γυναικών” υπονοεί ότι οι γυναίκες είναι βίαιες, το οποίο προφανώς μπορεί να συμβαίνει αλλά μάλλον δεν είναι το θέμα της διεθνούς ημέρας -ή της αφίσας αυτής.
  • Η παγκόσμια μέρα, όπως και όλες οι καμπάνιες κατά της βίας που υφίστανται οι γυναίκες, φτιάχτηκαν για να καταπολεμήσουν τη βία που υφίστανται οι γυναίκες επειδή είναι γυναίκες (και γι’ αυτό θεωρούνται κατώτερες, υπό-). Αν συμμετάσχεις στις ενέργειες αυτές λέγοντας ότι τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε, μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες (το “αδύναμο φύλο”, δεν αντέχουν, συγκρατηθείτε λίγο παιδιά), μάλλον διαιωνίζεις το στερεότυπο της ανισότητας παρά το πολεμάς.
  • Επίσης έχω την αίσθηση ότι η Παγκόσμια Μέρα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών θα προτιμούσε να θεωρείται και μέρα για την καταπολέμηση της βίας προς όλους.
  • Έτσι κι αλλιώς καλό θα ήταν να μην υπάρχει ανάγκη να τα γράφει κανείς αυτά, πόσω μάλλον όμως να τα θέτει υπόψιν της γραμματείας γυναικείων θεμάτων ενός μεγάλου κόμματος, ευχαριστώ.

 

Newsletter

Ενημερώσεις, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!