Ο Yousef Hamo, από τη Δαμασκό, έχασε τη γυναίκα του και 3 από τα 4 παιδιά του στο πρόσφατο ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες στα νερά της Κω. Η σορός της γυναίκας του, του 7χρονου γιου και της 1 χρόνου κόρης του βρέθηκε, του 14χρονου γιου του όμως όχι.

Γνωρίσαμε τον Γιουσέφ χθες, που ήρθε να βοηθήσει μαζί μας στην κουζίνα και στο σερβίρισμα του δείπνου για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πόλη της Κω. “Δεν περνάει η ώρα αλλιώς, μέχρι να γίνουν οι κηδείες και να μπορέσω να φύγω” μας είπε.

Screen Shot 2015-11-22 at 13.27.52
Ο Γιουσέφ θέλει να υποβάλει μήνυση εναντίον του Τούρκου λαθροδιακινητή που οργάνωσε τη μεταφορά τους (με τρομερά ελλιπή μέτρα ασφαλείας) και να διατηρήσει ένα νομικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα, που θα επικοινωνεί με το λιμενικό, ώστε να εξασφαλίσει πως θα γίνει ό,τι ειναι δυνατόν για να βρεθεί η σορός του γιου του, του Ανάς. Η δικηγόρος με την οποία ήρθε σε επαφή εδώ, του ζήτησε 3700 ευρώ για να αναλάβει την υπόθεση, ένα ποσό μάλλον υπερβολικό, δεδομένων των συνθηκών, και το οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να πληρώσει.

Λοιπόν;

Υπάρχει ανάμεσά σας κάποιος δικηγόρος που είναι σε θέση να βοηθήσει τον Γιουσέφ δωρέαν; Αν ναι, ας συμπληρώσει τα στοιχεία του εδώ για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό.


 

UPDATE: Σας ευχαριστούμε όλους πολύ για την ανταπόκριση και τη βοήθεια. Συγκεντρώσαμε τα στοιχεία αρκετώ δικηγόρων που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, οπότε ο Γιουσέφ είναι σίγουρο ότι θα βρει τη βοήθεια που χρειάζεται. Μόλις πριν από λίγο έγινε η κηδεία των δικών του και των υπόλοιπων 8 ατόμων που πνίγηκαν στο ναυάγιο. Ας ελπίσουμε ότι η συνέχεια θα είναι πιο εύκολη και πιο χαρούμενη για όλους εκείνους που έμειναν πίσω για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

 

Newsletter

Ενημερώσεις, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!