Δε θα ήταν καθόλου μα καθόλου υπερβολή να πω ότι το blogging μου άλλαξε τη ζωή.

Την πρώτη φορά που μπήκα στο WordPress και προσπάθησα να βρω το δρόμο μου ανάμεσα σε ένα σωρό ακαταλαβίστικες επιλογές, ήταν για το Facecook, το μέρος όπου φιλοδοξούσα να καταγράφω όλες τις καινούριες συνταγές που δοκίμαζα να φτιάξω. Το Facecook έχει κλείσει πια (δε δοκιμάζω και τόσες καινούριες συνταγές πλέον) αλλά η βουτιά σ’ αυτά που τότε μου φαίνονταν βαθιά μου επέτρεψε να εφαρμόσω όσα είχα μάθει για να φτιάξω άλλα blogs για άλλα πράγματα που με ενδιέφεραν πολύ: τι συμβαίνει στη βιομηχανία των τροφίμων και των φαρμάκων (Η Pharma των ζώων), τι συμβαίνει με τις διατροφικές διαταραχές και το bullying, τι συμβαίνει όταν γίνεσαι μαμά, τι συμβαίνει με τις γυναίκες στην αγορά εργασίας, τι συμβαίνει όταν προετοιμάζεσαι για ένα μαραθώνιο, όταν προετοιμάζεις και παρατηρείς όλα τα καινούρια πράγματα που σου τριβελίζουν το μυαλό.

Είναι δύσκολο να περιγράψω σε ένα ποστ πόσο με βοήθησε αυτή η διαδικασία στη δουλειά μου αλλά και στο να γίνω αυτό που είμαι τώρα. Μου επέτρεψε να καταλάβω καλύτερα τι είναι το ίντερνετ και πώς μπορώ να το αξιοποιήσω ως δημοσιογράφος στη δουλειά. Μου έμαθε να γράφω κάθε μέρα, λίγο ή πολύ, χωρίς τον τρόμο που σου προκαλεί πολλές φορές η λευκή σελίδα. (Χάρη σ’ αυτή την τριβή έγραψα το πρώτο μου βιβλίο -διαφορετικά ίσως να πίστευα ακόμη ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει για μένα ποτέ.) Με “ανάγκασε” να μιλήσω για τη δουλειά μου, να την κάνω πιο γνωστή, να βγω εκεί έξω και να γνωρίσω/μιλήσω/συνδεθώ με ανθρώπους που σε άλλες φάσεις τις ζωής μου δεν θα ήξερα καν ότι υπάρχουν. Μου χάρισε φίλους, στόχους, αυτοπεποίθηση και πράγματα που ενδεχομένως θα περάσουν χρόνια για να συνειδητοποιήσω επακριβώς.

Κάπως έτσι έγινα από τους ανθρώπους που θα σου δώσουν ως πρώτη συμβουλή για τη δουλειά σου το να φτιάξεις ένα blog. Το γιατί το εξηγώ και κάπως πιο τεχνικά σ’ αυτό το κάπως σκοτεινό βίντεο, από την ομιλία μου στις Ψηφιακές Γειτονιές του 2013.

Και κάπως έτσι ξεκίνησα να ετοιμάζω το σεμινάριο blogging και ιντερνετικής γραφής για ενήλικες, που θα παραδίδω το φθινόπωρο στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης ενηλίκων του Κολεγίου Αθηνών. Οι εγγραφές γι’ αυτό και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα σεμινάρια έχουν ξεκινήσει και τα μαθήματα ξεκινούν σύντομα. Θα χαρώ να δω κάποιους από σας και εκεί.

 

Newsletter

Ενημερώσεις, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!