Έλα, θα σε πάω να δεις θέατρο. Όχι σαν αυτό που ξέρεις, στην πλατεία ή στον εξώστη. (Ή στο κυλικείο γιατί δεν άντεχες άλλη Σάρα Κέιν. Αληθινή ιστορία). Έλα να σε πάω στα παρασκήνια, στα ημερολόγια προβών, σ’ ένα μπλογκ που ακολουθεί ένα θίασο. Έλα να σε πάω στα μαγικά, στον ιδρώτα, στο ταξίδι που είναι η παράσταση, όποιο κι αν είναι το έργο.

(Αλλά το έργο δεν είναι όποιο. Το έργο είναι της Αλεξάνδρας Κ*, που μ’ έσωσε κάποτε από την τρέλα. Που γράφει δέκα σελίδες το δευτερόλεπτο και είναι όλες έκσταση. Που τη διαβάζεις και γελάς, τη διαβάζεις και κλαις, τη διαβάζεις και σκέφτεσαι. Αξία ανεκτίμητη.)

Full disclosure: όταν ετοίμαζα αυτό εδώ το μπλογκ, τέτοιο ήθελα να είναι. Ένα μπλογκ για τα ντεσού της συγγραφής ενός βιβλίου, για την περιγραφή του ταξιδιού, ένα μπλογκ για όσα με φοβίζουν και με τρελαίνουν στο γράψιμο. Το όραμα περιμένει –πρώτ’ απ’ όλα γιατί έχω κάτι μήνες να γράψω.

Οπότε θα ΄ρθω κι εγώ μαζί σου, σ’ αυτό το μπλογκ που μιλάει για το πώς στήνεται μια παράσταση, για το τι σημαίνει να είσαι συγγραφέας (να ‘το πάλι), σκηνοθέτης, ηθοποιός, μάγος που βλέπει τα πάντα και βρίσκεται παντού. Enjoy.

ΠΣ. Το «Να ‘ρθω μαζί σου» (η παράσταση) κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2013 στο Θέατρο 104 (πρώην Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας – Ευμολπιδών 41, Γκάζι, μετρό Κεραμεικός).

 

Newsletter

Ενημερώσεις, αποκλειστικότητες, τέτοια.

Σ' ευχαριστώ για την εγγραφή, θα τα πούμε σύντομα!